Članci arhiva

Započinje s radom posebni mobilni tim za uzorkovanje kod sumnji na COVID 19 za vrijeme turističke sezone koji će raditi svakodnevno u vremenu od 12,00-20,00 sati. Za organizaciju rada Posebnog/mobilnog COVID tima zadužen je Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije.

Pojedinačno uzimanje uzoraka moći će se obavljati na poligonu (šator) ŠRC Ravnice u Zadru u vremenu od 14,00-15,00 sati, a prema popisu koji će epidemiološka služba ZZJZ Zadar dostaviti Zavodu za hitnu medicinu 24 sata prije.

Pojedinačno uzimanje uzoraka može se i rezervirati na broj telefona mobilnog tima : 099/537 9889 isključivo prema indikacijama i procjeni epidemiološke službe i/ili ordinacije liječnika obiteljske medicine (LOM) ili mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Organizirano uzimanje uzoraka isključivo se može provoditi po nalogu epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Zadar na dogovorenoj lokaciji.

Stožer civilne zaštite Zadarske županije također je donio zaključak o ponovnoj aktivaciju izdvojenih COVID ordinacija u kojima će raditi svi ugovorni liječnici opće/obiteljske medicine na području Zadarske županije, svakodnevno u vremenu od 7,00- 11,00 počevši od 13. srpnja 2020. godine, sukladno rasporedu nadležnog Dom zdravlja Zadarske županije.