Članci arhiva

I Općina Kali otkazala je sve veće manifestacije u ovoj turističkoj sezoni na svom području, nakon što su to zbog koronavirusa učinile susjedne općine.

U cilju prevencije širenja koronavirusa, a prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Zadar te Stožera Civilne zaštite Zadarske županije, otkazuju se sve veće manifestacije u predstojećoj turističkoj sezoni na području Općine Kali, stoji u obavijesti na web stranici Općine Kali, te se pojašnjava kako se pod veće manifestacije ubrajaju one na kojima nije moguće održavati socijalnu, odnosno tjelesnu distancu, a predvidivo će okupiti više od 300 ljudi.

Iako je manifestacija Kualjske ribarske noći - Tunuara najavljena na web stranici Turističke zajednice Kali s datumom od 30.07. do 01.08.2020., tradicionalne Ribarske noći s natjecanjem u kuhanju brudeta i čuvenim defileom brodova se ovog ljeta ipak neće održati.

Slično je iz Zadra proteklih dana stigla obavijest kako ove godine neće biti održana niti Noć punog Miseca 2020. manifestacija također planirana za 30. i 31. srpnja te 1. kolovoza 2020. godine.