Članci arhiva

Dječji kazališni kamp „Regoč“ odvit će se od 3. do 10. kolovoza u Kalima, a kroz igru i pjesmu radit će se lutkarsko glazbena predstava Regoč te kratki film "Regoč pred kamerama".

Desetero djece u kazališnoj sekciji će svakodnevno uz vodstvo stvarati svoju lutkarsko-glazbenu predstavu 'Regoč' prema priči Ivane Brlić Mažuranić te ju izvesti za publiku na dan Sv. Lovre, 10. kolovoza, a petero djece u filmskoj sekciji snimat će kratki dokumentarni film 'Regoč pred kamerom'.

Djeca će učiti izrađivati lutke i scenografiju, te animirati lutke pod vodstvom dramske pedagoginje i lutkarice Ive Lipovac i lutkarice Marte Banić, a integralni dio predstave činit će glazbena sekcija koju će voditi pjevačica i zborovoditeljica Marta Kolega.

Filmsko-medijska sekcija pod vodstvom dramaturginje, psihologinje i filmske umjetnice Anite Čeko snimat će film 'Regoč pred kamerom' u sklopu kojega će učiti osnove snimanja, pisanja scenarija i ostalih filmskih tehnika.

Priča „Regoč“ nam poručuje da prijateljstvo, ljubav i zajedništvo mogu prevladati i najveću nevolju. Priča je slikovita, puna simbolike, maštovitih prostora i neobičnih likova te poziva djecu da ju inovativno i slobodno interpretiraju kroz likovno, glazbeno, dramsko i filmsko stvaranje.

Dječji kamp „Regoč“ organizira udruga „Kamene babe“, a financijski podupire Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU,
Turistička zajednica Općine Kali i Općina Kali

Sva oprema i materijal za stvaranje predstave i filma bit će osiguran od strane organizatora.

DOB: 2-6. raz. kazališna / 4-6. raz. filmska radionica

BROJ DJECE: 10 /kazalište + 5 /film (POPUNJENO)

PRIJAVE I INFORMACIJE : do 25.7. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili u Turističkom uredu u Kalima

Uz prijavu, molimo napišite dob djeteta te prijavljuje li se na kazališnu ili filmsku sekciju.

ADRESA ODRŽAVANJA: Uarti, obrt za djelatnosti u kulturi, Ulica Milene Rakvin Mišlov 1, Kali - bivši kafić Neven

VRIJEME: 10-13 sati i 19 - 21 sati svaki dan trajanja kampa (moguće su promjene u dogovoru s djecom)

POŽELJNA DONACIJA: 150 kn

Zbog specijalne situacije COVID19 u kojoj se nalazimo, svakodnevno pratimo epidemiološke preporuke te u skladu s njima djelujemo. Zbog toga smo smanjili duljinu trajanja kampa s 12 na 7 dana, broj djece s 33 na 15, a spremni smo i na daljnja postupanja u skladu s preporukama, poručuju organizatori kampa "Regoč".