Članci arhiva

 

Udarni turistički vikend na prijelazu srpnja i kolovoza Kali dočekuju s natjecanjem u kuhanju brudeta, nekoliko radionica za zainteresirane, promocijom otočnih proizvoda i koncertom Mediteraneo u organizaciji obrta Uarti. Vikend u kojem su trebale biti održane Kualjske ribarske noći - Tunuara 2020. ipak neće sasvim proteći bez javnih događanja.
 
Vikend počinje u petak, 31. srpnja u večernjim satima radionicom vokalne tradicije mjesta Kali, a nastavlja se u subotu, 1. kolovoza s radionicama za djecu od 17:30 na Mulu, natjecanjem u kuhanju kualjskoga brudeta od gruževine od 18 sati te promocijom Hrvatskih otočnih proizvoda od 19 sati, također na Mulu u Kalima.
 
Uarti, novootvoreni kaljski prostor za kulturu i izvedbenu umjetnost u subotu, 1. kolovoza od 20 sati organizira koncert tradicijske glazbe Mediterana na adresi ulica Milene Rakvin Mišlov 1, kraj parka pored župne crkve u Kalima.
 
Gitarist Zlatko Ratkajec i pjevačica Marta Kolega, predstavljaju svoj novi glazbeni projekt 'Mediteraneo', koji polazi od ideje da je Mediteran zapravo more okruženo kopnom. Muziku koja nastaje uz rubove našeg mediteranskog plavetnila na neki način povezuje i spaja naše jedino i neponovljivo - more.