Članci arhiva

U subotu, 1. kolovoza na srednjoj rivi luke Mul od 18 sati održalo se natjecanje u kuhanju kualjskog brudeta od gruževine koje je ove godine privuklo velik interes kako sudionika, tako i gostiju.

U natjecanju je sudjelovalo 16 ekipa pod imenima: Žuti bravinici, Klošari, Vampiri, Amigosi, Čađavica, Klapa Kali, Bluaslovi, Stanjarovi, Žuta jaketa, Škorpije, Pasi, Artinari, Špina, Mafija, Gušteri i Gorile. Van konkurencije spremao se još brudet od suhe ribe i kasnije brudet od rošpe-grdobine.

Nagrade su bile predviđene za prve tri najbolje ekipe i to za prvo mjesto: sir i kašun piva, za drugo mjesto sir i za treće mjesto kašun piva.

Ocjenjivački žiri sastojao se od 5 članova u sastavu: Radoslav Kolega (Zuorić), Mladen Kolega (Zuorić), Damir Mišlov (Pinel), Joso Grzunov (Načelnik) i Frane Končurat (Pata) koji su brudetima davali ocjene od 1 do 10. Ocijeniti najbolje među šesnaest odlično spremljenih ribarskih specijaliteta od ugora i krumpira, žiriju nije bilo lako.

Pobijedila je domaća ekipa Gušteri sa osvojenih 33 boda, drugo mjesto sa 32 boda podijelile su ekipe Gorile, Žuta jaketa i Špina. Druga i treća nagrada se podijelila između ekipa koje su imale isti broj bodova.

Nakon njih slijedila je Klapa Kali sa 31 bodom. Ostale ekipe imale su bodove na ljestvici od 13 do 26.

Uz natjecanje održala se I radionica pletenja brodskih brkova I radionica za djecu "Recikliram-animiram" koji su radili sa starom mrežom, šuvrima I konopom.