Članci arhiva

NAJAVA - Ljeto još nije gotovo u sigurnoj kući za kulturu 'Uarti' u Kalima

Lutkarica Marta Banić održat će lutkarsku radionicu za djecu 'Ja kao Javajka' u prostorijama obrta Uarti, na adresi Ul. Milene Rakvin Mišlov 1, 18. kolovoza od 10 do 11h i 19. kolovoza od 10 do 11.30h. Na radionici će djeca upoznati tradicionalne štapne lutke – javajke te kako ih izraditi i animirati. Inspiraciju će potražiti u mitovima, radovima Paul Kleea, modernizmu, ljepilu i papiru, šarenim tkaninama i našim maštama.

Za kraj ljetnog programa obrta 'Uarti' očekuju nas dvije vokalne radionice: Vokalna tradicija Bukovice i Ravnih Kotara (21-23.8.) pod vodstvom pjevačice Barbare Majnarić i radionica 'Pjesme Mediterana' pod vodstvom pjevačice Marte Kolega (29-30.8.).

Za Lovrinju održana završna izvedba kampa Regoč

Dječji dramski kamp 'Regoč' u sklopu kojega su 4 voditeljice zajedno s 12-ero djece u samo 7 dana napravili multimedijalnu predstavu Regoč u kojoj je bilo i glume i plesa i repanja i pjevanja i lutkarenja i snimanja i montiranja, završio je uz ovacije publike 10. 8., na blagdan Sv. Lovre u Kalima. 

Tjedan smo nastavili izvedbom lutkarsko-glazbene predstave za djecu 'Tonko i muore' izvedenom 14.8. u 20 sati u prostoru obrta Uarti.