Članci arhiva

Na pet lokacija u Kalima postavljene WiFi4EU točke besplatnog pristupa internetu. Besplatan internet minimalne brzine preuzimanja od 30 Mbps dostupan je na pet lokacija u mjestu Kali: središnja točka je sjedište Općine Kali, na Trgu Marnjiva 23, Ambulanta hitne medicine na "Vodopadu", Ured Turističke zajednice Općine Kali, luka Batalaža kod "Srdela Snacka", Plaža Batalaža/Artina, Ul. kaljskih ribara i pomoraca 46.

WiFi4EU je inicijativa Europske Komisije kojom se osigurava visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za wi-fi na javnim prostorima, kao što su parkovi, trgovi, uprave, javne zgrade itd.

Na drugom natječaju u sklopu europske inicijative WiFi4EU, Općini Kali dodijeljen je voucher vrijednosti od 15.000 eura. Dodijeljenim sredstvima Općina Kali je postavila besplatnu bežičnu Internet mrežu na javnim prostorima.

Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava (Grant agreement) je s Agencijom - Innovation and Networks Executive Agency (INEA) potpisan dana 19. lipnja 2019. godine. Općina Kali je za instalaciju WiFi4EU mreže odabrala tvrtku Retis informatika d.o.o. iz Zadra koja je tijekom lipnja i srpnja izvršila isporuku Wi-Fi opreme i instaliranje bežičnog interneta prema uvjetima natječaja WIFI4EU.

U srpnju 2020. godine pušten je u rad besplatni WIFI pristup internetu za sve mještane i posjetitelje općine Kali u okviru projekta WIFI4EU.