Članci arhiva

Zadar 02.09.2020./ Jedanaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, a novih slučajeva iz Kali danas nema.

Međutim, jučer je kao mjesto izolacije utvrđeno Kali za još jednu osobu, pa je tako ukupan broj dosad oboljelih iz Kali jučer porastao na 18. Prema današnjoj korona tablici jedna osoba iz Kali je u međuvremenu ozdravila od koronavirusa, pa je tako broj aktivnih slučajeva iz Općine Kali i dalje 17.

Kali su sada na visokom drugom mjestu, iza grada Zadra po broju aktivnih slučajeva Covida-19 u Zadarskoj županiji.

Za danas, 02.09.2020. objavljene rezultate riječ je o kontaktima sa dosad oboljelim osoba, a novoboljele osobe su sa područja Grada Zadra (4), Grada Benkovca (1) te općina Sali (2), Bibinje (1), Sv.Filip i Jakov (1), Posedarje (1) i Galovac (1). Svi uzorci testirani jučer u Domu za stare i nemoćne osobe Zadar su negativni, a danas se nastavlja testiranje dijela štićenika i djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana ukupno je testirano 195 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 802 osobe, a istekao je za 6375 stanovnika.

Od početka epidemije na području naše županije oboljelo je 490 osoba, ozdravilo ih je 314 , preminule su 4 osobe, a u ovome trenutku na koronavirus pozitivne su 172 osobe.

U Općoj bolnici u Zadru ukupno je hospitalizirano 18 bolesnika oboljelih od COVID-19, 15 bolesnika je na COVID 1 odjelu, te 3 bolesnika u COVID JIL-u , od kojih jedan na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Od ponedjeljka, 7. rujna ponovno se aktivira izdvojena „COVID-19 ambulanta“ u djelatnosti opće obiteljske medicine.

S obzirom na procjenu epidemiološke situacije te dostupnost postojećih zdravstvenih kapaciteta na području Zadarske županije, Dom zdravlja Zadarske županije ponovno će aktivirati i organizirati rad izdvojene COVID-19 ambulante za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom (COVID-19) na lokaciji Športsko rekreacijskog centra Ravnice u Zadru, na adresi Marka Marulića 5, u jutarnjoj smjeni od 8,00 do 14,00 sati te u popodnevnoj smjeni od 14,00 do 20,00 sati.

Ambulanta u kojoj će raditi svi zdravstveni radnici u mreži javne zdravstvene službe započinje s radom u ponedjeljak, 7. rujna 2020. Godine.