Članci arhiva

Za 14 mjeseci u zadarskoj luci Gaženici bi pored putničkog terminala trebala osvanuti i suvremena ribarska luka. 27 milijuna kuna vrijedni radovi počeli su prije 4 dana pa je na teren stigla građevinska operativa tvrtke Kali gradnja sa svojim kooperantima, izvještava HRT Radio Zadar.

Ribari pozdravljaju važan projekt, no ujedno upozoravaju kako im nisu osigurana adekvatna mjesta za privez koča i plivarica dok traju radovi. U Cehu ribara županijske obrtniče komore navode kako članovi koriste 170 brodova, od toga 60-ak velikih ribarica kojima je za izvođenje radova u Gaženici za iskrcaj ribe odobreno korištenje dijela obale u Gradskoj luci kod carine, jedan gat u teretnom dijelu Gaženice te jedan u putničkom dijelu. Međutim kako se približava zimsko razdoblje raste zabrinutost, navodi predsjednik Ceha Neven Vitlov:

Ide zimski period, idu nevremena, dva lovostaja do drugog mjeseca i ako brodovi nisu sigurni to nam je veliki problem. Tu je zakazala Lučka uprava, ja sam prije dva mjeseca tražio sastanak sa Škifićem i još ga nisam dobio. Kako su sad privezani brodovi to je katastrofa, naslagani su ko srdele. Nije ponuđena nikakva alternativa, osim one za iskrcaj, ali ne i za dugoročan privez kad završi škur, imamo 60 velikih brodova u Zadarskoj županiji koji se nemaju gdje smjestiti. Tu LUZ nema sluha - tvrdi Kaljanin Vitlov.

Što Ceh predlaže pita Radio Zadar: Predlažemo u Gradskoj luci jedan na tri broda da se privežu točno s imenom i prezimenom. U Gaženici da nam od obale duge 250 metara, odobre 50 metara da se dopusti da se vežu 4 broda jedan na drugoga. To nije za manipulaciju, nego da se može privezati kad završi škur, to ne smeta nikome. Neka oni nastavljaju obavlajti svoj posao, to nikom ne smeta - kazao je Vitlov za program HRT Radio Zadra.

U Lučkoj upravi Zadar svjesni su manjka mjesta za zimovanje flote, upravo zato će se, kazao je ravnatelj Robert Škifić, radovi nastojati ubrzati: Zbog potreba prostora za iskrcaj i nedostatka lučkog prostora za vez za lovostaja želimo sve tri faze napasti ujednom, da završimo što prije. Osigurali smo istovar u gradu Zadru za pretovar i u Gaženici na vezu 1, i u teretnoj luci vez 2. Što se tiče smještaja za vrijeme lovostaja, u 11. mjesecu završavamo s Lamjanom iako to nije dostatno mjesta za sve brodove ali nastojati ćemo prema mogućnostima ŽLU iznaći mogućnost za privez ribarica za vrijeme lovostaja.

Mi ne želimo uzrokovati kašnjenje radova u Gaženici, naš je interes da se radovi što prije završe, u slučaju da krenemo improvizirati na gradilištu može se dogoditi da se oni produže, što nam u svakom slučaju nije u interesu - kazao je za program Radio Zadra Škifić.

Kompromisno rješenje moglo bi se naći u mjesnim lučicama po otocima, a tu je sad na potezu Županijska lučka uprava. U konačnici Zadar će za 14 mjeseci dobiti suvremenu ribarsku luku s travel-liftom za velike brodove, skladištima i servisnim površinama, u što će se iz EU fondova sliti 20, te još 7 milijuna kuna iz državnog proračuna.