Članci arhiva

Općina Kali će u okviru projekta "Zaželi u Kalima" financiranog iz EU fondova s iznosom od 464 tisuće kuna na 12 mjeseci zaposliti 5 nezaposlenih žena iz Kali za pomoć starijim i nemoćnim osobama s područja općine.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Zadru su u četvrtak, 17. rujna 2020. potpisali i svečano uručili korisnicima ugovore iz poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena". U ime Općine Kali ugovor za projekt "Zaželi u Kalima" potpisao je općinski načelnik Marko Kolega.

Općini Kali kao prijavitelju na otvoreni trajni Poziv "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II", Odlukom o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike od 23.07.2020. odobren je iznos od 464.300,00 kuna za projekt "Zaželi u Kalima" koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

Obvezni partneri Općine Kali na projektu "Zaželi u Kalima" su Centar za socijalnu skrb Zadar i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, a tehničku pomoć na pripremi projektnog prijedloga pružila je Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova.

Kroz projekt "Zaželi u Kalima" će se unaprijediti radni potencijal 5 teže zapošljivih žena, kroz pohađanje edukacija i zapošljavanje na period od 12 mjeseci, čime će postati konkurentnije na tržištu rada. Na početku provedbe projekta „Zaželi u Kalima" 5 žena iz ciljane skupine će pohađati programe edukacije po vlastitom izboru čime će dobiti priliku za većim mogućnostima pronalaska posla nakon završetka projekta, s naglaskom na prolazak posla u lokalnoj sredini.

Također, projektom će se doprinijeti socijalnom uključivanju 30 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Općine Kali na način da će im zaposlene žene pružiti adekvatnu potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Projekt će trajati ukupno 18 mjeseci. U prvih 6 mjeseci trajanja projekta provesti će se selekcija žena iz ciljane skupine, izbor edukacije sukladno potrebama svake žene te njihova edukacija. U ostalih 12 mjeseci provedbe educirane žene će se zaposliti i pružati socijalne usluge krajnjim korisnicima.