Članci arhiva

Ugostiteljima je zabranjeno raditi poslije ponoći, uvode se covid redari, nema plesa na svadbama – neke su od novih mjera kojima se želi spriječiti širenje koronavirusa.

Novom Odlukom Stožera civilne zaštite privremeno se, od 14. listopada 2020. ograničava radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga. 

Ugostiteljski objekti mogu raditi od 6,00 do 24,00 sata.

Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su objavljene na njihovim mrežnim stranicama te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera.

Navedeno radno vrijeme odnosi se i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, osim za usluge smještaja.

Navedeno radno vrijeme ne odnosi se na ugostiteljske objekte iz skupina "Hoteli", "Kampovi" i "Ostali ugostiteljski objekti za smještaj", osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu.

Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti.