Članci arhiva

Povodom naglog porasta broja zaraženih koronavirusom proteklog tjedna u Kalima, na službenim internet stranicama Općine Kali priopćenje je uputio lokalni stožer civilne zaštite. Priopćenje stožera Općine Kali od 20.11.2020. prenosimo u cijelosti:

Poštovani žitelji Općine Kali,

svjedoci smo da se u nekoliko posljednjih dana broj oboljelih od Covida-19 u našoj Općini naglo povećao, te je s današnjim danom evidentirano 13 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o nekoliko manjih žarišta koja su brzo stavljena pod nadzor, a nažalost još jednom se pokazalo da se nisu poštivale smjernice Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za sve osobe koje se nalaze u 10-odnevnoj samoizolaciji strogo je zabranjeno kretanje izvan mjesta samoizolacije.

U ovim zimskim mjesecima kada većinu vremena provodimo u zatvorenim prostorima pozivamo na pojačan oprez i apeliramo na svijest svih stanovnika Općine Kali da prate i pridržavaju se uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite, da nose maske u zatvorenom prostoru, da drže socijalnu distancu i provode mjere osobne higijene i dezinfekcije.

Također Vas molimo da se suzdržite bilo kakvih većih okupljanja te da odgodite sva nepotrebna događanja i proslave.

Štiteći sebe štitimo i svoje najbliže.

Za sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji, a nemaju mogućnosti nabave osnovnih namirnica i potrepština, molimo da s jave Stožeru civilne zaštite Općine Kali na brojeve telefona: 098 289 283 ili 099 428 3374

Stožer civilne zaštite općine Kali