Članci arhiva

U ponedjeljak, 8. veljače 2021. u općinskoj vijećnici između Općine Kali i pet djelatnica na projektu "Zaželi u Kalima" sklopljeni su ugovori o radu na 12 mjeseci, za razdoblje od 1. ožujka 2021. do 1. ožujka 2022. godine.

Ovim projektom će se doprinijeti socijalnom uključivanju 30 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Kali na način da će im zaposlene žene pružiti potrebnu pomoć u svakodnevnim aktivnostima počevši od 1. ožujka 2021. godine, primjerice: 

- pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština; pomoći u pripremi obroka u kućanstvima korisnika; pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika; briga o higijeni; pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava; pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo; pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Novozaposlene djelatnice će u mjesecu veljači početi s pohađanjem tečaja osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu Zadar za zanimanja ovisno o njihovom odabiru: gerontodomaćica, njegovateljica ili kuharica za jednostavna jela. Zaposlenje kroz 12 mjeseci i tečajevi osposobljavanja u cijelosti se financiraju iz projekta.


Općini Kali kao prijavitelju na otvoreni trajni Poziv "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II", odobren je ukupni iznos od 464.300,00 kuna za projekt "Zaželi u Kalima", kodni broj: UP.02.1.1.13.0204 koji se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.