Članci arhiva

Sjednica kaljskog Općinskog vijeća zakazana za srijedu, 15. ožujka u 17:15 sati trebala bi biti posljednja u ovom četverogodišnjem sazivu, prije redovnih lokalnih izbora u svibnju.

Lokalni izbori održavaju se 21. svibnja ove godine, a u periodu od 21. ožujka do 21. travnja Vlada RH mora donijeti odluku o raspisivanju izbora, čime se automatski raspuštaju općinska i gradska vijeća. Kaljsko Općinsko vijeće ima 11-ero članova, a ovo će mu biti 34. sjednica po redu od prve, konstituirajuće sjednice održane 19. lipnja 2013. Za kraj ovog mandata predsjednik Vijeća Milan Pažek predvidio je 15 točaka dnevnog reda.

Sjednica će nakon verifikacije zapisnika započeti s polugodišnjim izvješćem o radu Općinskog načelnika Duška Vidova, iza kojeg slijede izvješća o izvršenju programa održavanja i programa gradnje komunalne infrastrukture u Općini Kali za 2016. godinu.

Na dnevnom redu je i Sporazum o podjeli imovine između Općine Kali i Općine Kukljica, te donošenje odluke o usvajanju Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja obalnog pojasa mjesta Kali.

Dalje slijedi Odluka o držanju pasa i mačaka, Odluka o suglasnosti za rekonstrukciju Društvenog doma, Odluka o korištenju sredstava ustupljenih iz poreza na dohodak za realizaciju kapitalnog projekta vodovodne mreže, Odluka o potrebi rekonstrukcije i dogradnje groblja „Dočić“.

Posljednje četiri odluke su: davanje Općinskih prostora na privremeno korištenje, Odluka o Izmjeni i dopune Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj, Odluka o raspoređivanju sredstava za godišnje financiranje političkih stranaka te izmjena i dopuna Odluke o korištenju javnih površina.

Sjednica uobičajeno završava s vijećničkim pitanjima kao zadnjom, ovaj put petnaestom točkom dnevnog reda.