Članci arhiva

Za sve mališane i one koji se takvima osjećaju s velikim zadovoljstvom najavljujemo dolazak i gostovanje Malog kazališta lutaka "LET" iz Zagreba!

Predstave "Bremenski svirači" i "Lisica i roda" će se održati u prostorijama Knjižnice Kali u subotu, 25.3. u 18h.

Režija: Iva Lipovac
Dob: 5+
Ulaz: 20kn

Zanimljivosti vezane uz nastanak lutkarske predstave te mogućnost osvajanja ulaznice za predstavu možete pratiti na Facebooku (Knjižnica Kali).

O KAZALIŠTU LUTAKA LET

Malo lutkarsko kazalište LET djeluje od 1992. godine u prostorijama Mjesne samouprave August Cesarec u samom srcu Zagreba. Utemeljitelj kazališta je Vanda Šestak - Vilić, zagrebačka lutkarica koja već dugi niz godina okuplja mlade ljude uvodeći ih u čaroban svijet lutaka, iz kojeg se više ne može pobjeći.

ZAHVALE

Iako djeluje lepršavo i lagano, zapravo je relativno zahtjevno i skupo dovesti kazališnu skupinu na otok. Zbog toga sam se, u ime Knjižnice Kali, obratila za pomoć lokalnim firmama, obrtima i pojedincima koji su se velikodušno odazvali te ću ih ovdje pojedinačno nabrojiti i zahvaliti im.

 Zahvaljujem T.O. Draše na donaciji mesa, Ribarskom obrtu "Moćun" na donaciji ribe, PZ Maslina na donaciji proizvoda te Kali Tuni na donaciji novca.

A pojedinačno zahvaljujem Ini Kolega jer je stalna organizacijska podrška, Berislavu Kolegi jer uvijek uskače u pomoć, cijeloj mojoj obitelji jer su stalna podrška, teti Duški jer trpi moju nestrpljivost i ubrzano sređuje knjižnicu za predstavu, mojoj babi i didu jer su mi omogućili smještaj za lutkare, Moreti Rakvin jer hitro rješava moje računovodstvene probleme, te teti Zvjezdanu iz Vrtića Srdelica koji će nam posuditi klupice za djecu. Ako sam nekog zaboravila, oprostite!

Marta Kolega
pomoćna knjižničarka
Narodna knjižnica Kali