Članci arhiva

Kualjske ribarske noći - Tunuara ove godine će se održati u četvrtak 3. kolovoza i petak 4. kolovoza, objavili su iz Udruge „Kualjske ribarske noći“.

Udruga je na izbornoj skupštini održanoj prije tjedan dana dobila i novo, mlado vodstvo. Za predsjednika je izabran Karlo Franov, Ina Kolega je i dalje tajnica udruge, a novi Upravni odbor udruge čine: Karlo Franov, Mišel Gobin, Deni Kolega, Roko Blaslov, Andrea Kolega, Marko Trešin i Tino Kurtin.

Ohrabreni dugogodišnjom i dobrom organizacijom Kualjskih maškara i Streetballa, ekipa iz udruge Kualjska mladost je odlučila preuzeti i organizaciju Ribarskih noći. Ujedno su najavili da bi se košarkaški turnir Streetball Kali 2017. trebao najvjerojatnije održati od 7. do 12. srpnja.

Priopćenje udruge Kualjska mladost prenosimo u cijelosti:

Evo nekoliko obavijesti ča se tiče nadolazećih događajov u Kalimi.

Prvo da rečemo, ovuoga Uskrsa udruga Kančuolica organizira Disco večer baš ko i luani. To je prošle godine bilo super organizirano, znuadu oni ki su bili, vjerujemo da će vu godinu biti još i bolje. Pa eto duojdite za Uskrs u Dom podržati i izdivljati se u disco ritmu!

Ča se tiče Streetballa Kali 2017., un bi se treba kako zasad stvuari stoju održati od 7. do 12. srpnja. Ukoliko bude promjene, biti će na vrime rečeno.

A sada jedna novost. Prepuštila nan se je ogranizacija Kualjskih ribarskih noći i zasada je poznat samo datum. Tieško ga je bilo odriediti za ovu godinu, iz ruaznih ruazlogov. U gruadu je Nuoć punoga miseca, u Kukljici Guospa od sniga, u Čeprljandi njihova fiješta, sedmicu posli je Legrica u Prieku, spojeno nan je sa Lovrinjun pa je prenaporno, a i već se prekluapa sa počijetkun novoga škura.

Uglavnom donesena je jedina moguća odluka, a to su 3. (četvrtuak) i 4. (pietuak) kolovoza. Eto, pivuači se išću, biti će sve na vrime objuavljeno.

Potruditi ćemo se i ribarske noći dignuti na neku višu i prepoznatljivu razinu, ko ča činimo sa Maškarami i sa Streetballun, razinu na kuoj su zamiritale biti!!!

Lipi pozdrav,

Udruga „Kualjska mladost“