Članci arhiva

Udruga Zadarske mažoretkinje i mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana 13. i 14. svibnja nastupile su na 21. Državnom prvenstvu Republike Hrvatske u Karlovcu koje je bilo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović i Grada Karlovca.

Sudjelovalo je 1000 mažoretkinja i 18 hrvatskih gradova.

Zadarske mažoretkinje su osvojile plasman u neformaciji kadeta 6. mjesto Laura Kurta i u juniorima također 6. mjesto Veronika Dian gdje su osigurale odlazak na Europsko prvenstvo koje je u Sloveniji 9. do 10. rujna u Laškom. Ponosno i časno su predstavile Zadar.

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana su osvojile 6. mjesto u formaciji seniora te se plasirale na Europsko prvenstvo (Bernarda Klarin, Anđela Perin, Marina Šljivac, Martina Tolja, Ana Muščet, Dina Bobić, Izabela Bobić). Mažoretkinje Ugljana i Pašmana dobile su i priznanje od Hrvatskog mažoret saveza, odnosno status da ih se može nazivati Srebrnim mažoretkinjama u 2017. godini.

Bernarda Klarin iz Preka je osvojila u neformaciji 5. mjesto, Marina Šljivac sa otoka Pašmana 4. mjesto te su također u neformaciji osigurale odlazak u Sloveniju na EP.

Zahvalila bi se: Marku Grzunovu, Općini Pašman, Općini Preko, Općini Kali, Općini Kukljica, Gradu Zadru, Udrugi Kualjska mladost bez kojih ne bi mogli otići na prvenstvo. Hvala im na podršci i potpori!

Predsjednica Udruge mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana:

Željka Vitlov