Članci arhiva

Drugi krug glasovanja u izboru za općinskog načelnika Općine Kali održat će se u nedjelju, 4. lipnja 2017., izvijestilo je Općinsko izborno povjerenstvo. U drugi krug izbora za načelnika Općine Kali ušli su Duško Vidov kao kandidat koalicije SDP-HNS i Marko Kolega kao kandidat koalicije HDZ- HSU-HSS-HSP-HSLS.

Dušku Vidovu zamjenik je Tino Kurtin, a Marku Kolegi zamjenik je Zvonko Mišlov, dr. med.

U prvom krugu Duško Vidov i Tino Kurtin dobili su 340 glasova ili 37,24% od broja birača izašlih na izbore.

Marko Kolega, dr. med. i Zvonko Mišlov, dr. med. dobili su 336 glasova ili 36,80% od broja birača koji su izašli na izbore.

U drugi krug izbora nije prošao treći kandidat Berislav Kolega, mag. oec. koji je sa zamjenikom Petrom Kolegom osvojio 207 glasova ili 22,67% od ukupnog broja izašlih birača.

U prvom krugu izbora održanom 21. svibnja niti jedan kandidat nije dobio potreban broj glasova - više od 50% glasova birača koji su glasovali, te se zato ide u drugi krug. Od ukupno 1.729 birača upisanih u popis birača, u prvom krugu za načelnika glasovalo je 913 birača, odnosno 52,81% svih birača.

Rezultati izbora za Općinsko vijeće

Objavljeni su i konačni rezultati izbora za Općinsko vijeće Općine Kali koje broji ukupno 11 članova.

Lista HDZ- HSU-HSS-HSP-HSLS osvojila je 320 glasova ili 36,32%, te je dobila četiri mjesta u Općinskom vijeću. S te liste su izabrani: 1. MARKO KOLEGA, dr. med., 2. BORIVOJ KOLEGA, 3. MILAN PAŽEK i 4. ANTE GOBIN.

Lista SDP-HNS osvojila je 235 glasova ili 26,67%, te je dobila tri mjesta u Općinskom vijeću. S te liste su izabrani: 1. DUŠKO VIDOV, 2. MARIJO RICOV i 3. TINO KURTIN.

Kandidacijska lista grupe birača nositelja Lovre Vidova osvojila je 198 glasova ili 22,47%, te je dobila tri mjesta u Općinskom vijeću. S te liste su izabrani: 1. LOVRE VIDOV, 2. MATEJA PERIN i 3. MARINA KOLEGA.

Kandidacijska lista grupe birača nositelja Zdenka Vidova osvojila je 128 glasova ili 14,52%, te je dobila jedno mjesto u Općinskom vijeću. S te liste je izabran: 1. ZDENKO VIDOV.

S obzirom na zakonsku odredbu o nespojivosti dužnosti, član Općinskog vijeća ne može istovremeno biti općinski načelnik odnosno njegov zamjenik. Iz tog razloga do prve, konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća sasvim sigurno će doći do nekih izmjena u sastavu članova Vijeća pri čemu će izabrane kandidate zamijeniti neki od ostalih kandidata s njihovih lista.