Članci arhiva

Konstituirano je Općinsko vijeće Općine Kali. Za predsjednika Vijeća izabran je Lovre Vidov, a za zamjenika predsjednika Ante Gobin. Na sjednici je bio nazočan i predstojnik Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji Ivo Gregov. Sjednici su prisustvovali i načelnik Općine Kali Marko Kolega i njegov zamjenik Zvonko Mišlov.

Prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Kali u novom sazivu, održana je u ponedjeljak 26. lipnja u 12 i 30 sati, u prostorijama općinske vijećnice Općine Kali.

Sjednica je započela utvrđivanjem kvoruma, a dnevni red se sastojao od isključivo formalnih točaka. Vijećnici su tijekom kratke sjednice položili svečanu prisegu, izabrali radna tijela, za predsjednika Općinskog vijeća izabrali Lovru Vidova, a kao njegovog zamjenika Antu Gobina. Općinsko vijeće Općine Kali broji 11 članova, a predsjednik i potpredsjednik se biraju među samim članovima vijeća.

Prva točka dnevnog reda je bila Izbor Mandatnog povjerenstva, druga točka je bilo izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Općinskog vijeća, uz utvrđivanje člana Općinskog vijeća koji će predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika, iza čega je slijedila svečana prisega članova Općinskog vijeća. Treća točka bila je Izbor Povjerenstva za izbor i imenovanja, a sjednica je završila izborom predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća kao četvrtom točkom dnevnog reda.

Vijećnici u novom sazivu izabrani iz stranačke liste HDZ-HSU-HSS-HSP-HSLS-a su NEVEN VITLOV (HDZ) koji je zamijenio prvog izabranog na listi Marka Kolegu (HDZ), BORIVOJ KOLEGA (HSLS), MILAN PAŽEK (HSS) i  ANTE GOBIN (HSP).

S izborne liste SDP-HNS-a u vijeće su ušli DUŠKO VIDOV (SDP), IVONA MIŠLOV (SDP) koja je zamijenila drugog izabranog s liste Tina Kurtina (SDP) te MARIJO RICOV (HNS).

S nezavisne liste Lovre Vidova ušli su redom kako su i izabrani LOVRE VIDOV, MATEJA PERIN i MARINA KOLEGA.

U vijeće je kao nezavisni kandidat ušao i ZDENKO VIDOV, nositelj istoimene kandidacijske liste grupe birača.