Članci arhiva

Za energetsku obnovu vaše kuće možete ostvariti bespovratna sredstva u iznosu do 40 posto troškova ulaganja, s tim da troškovnik ne prelazi 30 tisuća kuna - riječ je o javnom pozivu energetske obnove obiteljskih kuća kojeg je objavila Zadarska županija, a za ovu mjeru u proračunu je osigurano milijun kuna.

Jedna je to od odluka s prvog javnog Kolegija zadarskog župana Božidara Longina. Riječ je o Javnom pozivu za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području Zadarske županije u 2017. godini. Ante Vukašina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo: Mjere se, kako se to popularno kaže odnose na fasade i stolariju, te na ugradnju solarnih kolektora, dizalica topline i kotlova na drvnu bio-masu. Javni poziv bit će otvoren do 21. kolovoza - kazao je na kolegiju Vukašina.

           Fizička osoba sukladno ovom Javnom pozivu može ostvariti bespovratna sredstva Zadarske županije za mjeru povećanja energetske učinkovitosti u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja ali ne više od 30.000,00 kuna (s PDV-om) po kućanstvu, odnosno za Mjeru za korištenja obnovljivih izvora energije u iznosu do 40% prihvatljivih troškova ulaganja ali ne više od 15.000,00 kuna (s PDV-om), po kućanstvu.