Članci arhiva

U planu su izmjene uporabne funkcije otočne iskaznice. Dok su do sada one otočanima koristile kako bi ostvarili popust na pomorskim linijama, Ministarstvo regionalnog razvoja planira proširiti osnovnu namjenu iskaznice.

O tome je bilo riječi na sjednici Otočnog vijeća kojoj je nazočio i donačelnik općine Pašman Andro Magić:

U planu je proširenje funkcije otočne iskaznice na način da se ona koristi za prijevoz otočana s autobusnim linijama te za postizanje nekih drugih pogodnosti, primjerice za vodu, da se preko nje subvencionira voda . Također i za HOP, tko dobiva subvencije za hrvatski otočni proizvod, preko ministarstva, u planu je također da to preko nje ostvari - otkriva nam Magić.

Do sada je iskaznica služila isključivo za ostvariti popust na šalteru kad se kupuje karta, da preko interneta ili na drugi način uplatite na iskaznicu novac, da ne morate ići po kartu nego da se očita na rampi. Sada bi oni sve na nju stavili tako da jedan čovik s imenom i prezimenom ima 4-5 pogodnosti na njoj, kad je već ima da nije samo za prijevoz trajektom, nego da može ostvariti popust i na autobusima i za subvenciju vode i za hrvatski otočni proizvod - prenosi nam donačelnik Općine Pašman, član Otočnog vijeća Ministarstva reg razvoja i EU fondova.