Članci arhiva

U uvali Batalaža pored starog škvera za istezanje brodova početkom ljeta postavljen je priključak za kamion cisterne koje prazne septičke jame po Kalima. Prije desetak dana počelo je probno korištenje priključka, a planiran je i javni natječaj za koncesiju na priključak za pražnjenje jama.

Brojni stanovnici Batalaže sve više negoduju zbog smrada koji dolazi s lokacije priključka i crpne stanice u Batalaži. Situaciju pogoršavaju i neispravne pumpe kanalizacije na crpnoj stanici Batalaža.

Priključak za cisterne za pražnjenje septičkih jama dala je početkom ljeta postaviti Odvodnja Kali d.o.o., komunalna tvrtka u vlasništvu Općine Kali. Lokacija na mjestu starog škvera na Batalaži odabrana je zbog položaja pumpi kanalizacijskog sustava, blizine podmorskog ispusta i širine parkirnog mjesta za kamion cisternu.

Alternativa priključku za cisternu: Ili Batalaža ili 'intruada'

Iako je lokacija na Batalaži daleko od idealne, alternativa tom priključku je bila da se septičke jame na području Kali i dalje prazne po zapuštenim maslinicima kaljske 'intruade'. Takva praksa traje već godinama i mještani Kali su protiv toga dugo negodovali i bunili se. Iz tog razloga se krenulo u nabavu i ugradnju priključka za kamion cisternu, preko kojeg bi se sadržaj kaljskih septičkih jama praznio u sustav kanalizacije i dalje u more, odnosno u Zadarski kanal.

Kao lokacija za ugradnju priključka odabrana je crpna stanica Batalaža zbog dovoljne širine parkirnog mjesta i okretišta za kamion cisternu. Na području Općine Kali postoje samo dvije crpne stanice za kanalizaciju: crpna stanica "Luka" u Koleginima na Ravnici i crpna stanica "Batalaža". Svaka crpna stanica opremljena je sa dvije elektromotorne pumpe za kanalizaciju, koje trenutno nisu potpuno ispravne. Posebno su kritične dvije elektromotorne pumpe u Batalaži koje bi što prije trebalo promijeniti. Svaka pumpa košta 30 do 40 tisuća kuna, a stradale su zbog lošeg održavanja.

Neispravne elektomotorne pumpe pogoršavaju problem u Batalaži

Kaljski obalni sustav kanalizacije koji je građen od 2005. godine nije kvalitetno izveden i u njega prodire morska voda. To su potvrdila i nedavna ispitivanja sustava. Iz tog razloga se zaštitni cink protektori na elektromotornim pumpama moraju redovito mijenjati kako se ne bi uništile skupe pumpe. Upravo se to nedavno i dogodilo. Pored toga, iako bi se pumpe trebale uključivati automatski prema potrebi, ni automatski prekidači na njima više ne funkcioniraju.

U Batalaži se tako vremenski poklopila špica ljetne sezone, početak korištenja priključka za kamion cisterne i sve veći problemi u radu elektromotornih pumpi. Sve to izazvalo je ogorčenje mještana i sve veće pritužbe stanovnika Batalaže na nesnosni smrad u tom dijelu mjesta Kali.

Stanje bi se kratkoročno trebalo popraviti nabavom novih elektromotornih pumpi. Za priključak za cisterne postoje prijedlozi da se ograniči ili zabrani njegovo korištenje tijekom ljetnih mjeseci. Odnosno da mještani uoči ljetne sezone unaprijed isprazne kućne septičke jame, kako to ne bi trebali raditi tijekom ljeta kad je najgore vrijeme.

Dugoročno rješenje je projekt aglomeracije Kali-Preko

Dugoročno rješenje za Kali je naravno projekt aglomeracije Kali-Preko koji podrazumijeva spajanje sustava odvodnje općina Kali i Preko (bez mjesta Ugljan) i transport prikupljenih otpadnih voda na zajednički uređaj za pročišćavanje drugog stupnja u Sutomišćici.

Investicija za aglomeracije Kali - Preko i Ugljan ukupno se, uključujući nepredviđene troškove, procjenjuje na 156,795.760 kuna. Od predviđenog iznosa od 157 milijuna kuna općine bi sufinancirale radove s udjelom od 8 posto, dok bi se najveći dio investicije pokrio iz EU fondova i državne pomoći preko Ministarstva.

U tijeku je kompletiranje studijske i projektne dokumentacije za dovršetak mreže sustava odvodnje u općinama Preko i Kali te će se, po dobivanju svih potrebnih dozvola i mišljenja nadležnih institucija, krajem 2017. godine aplicirati za sredstva iz EU fondova. U narednih četiri do pet godina se planiraju izgraditi sve preostale faze odvodnje u općinama Kali i Preko.