Članci arhiva

U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak 4. rujna službeno je otvorena zajednička izložba slika "Nedostaješ mi" na kojoj je nazočio veliki broj posjetielja. Radove su izlagali slikarica Isabell Franov iz Kali i Ivica Vihar iz Kukljice.

O izloženim radovima govorio je Tomislav Košta, slikar i strip autor, koji živi i radi na relaciji Zadar-Preko. Član je HDLU Zadar i Art Foruma. Izlagao na više skupnih i samostalnih izložbi po Hrvatskoj a radovi su mu objavljivani u International Artist magazinu i Strip Reviji.

Autorima ova izložba nije prvo izlaganje, održali su nekoliko samostalnih i skupnih izložbi.

Isabell Franov svoje prve slikarske radove napravila je 2006 god. Sudjelovala je na skupnim izložbama „Da se ne zaburavi“ u Kalima 2009 i „Otočka žena s kistom u ruci“ u Preku u POU Dom na žalu 2014 godine.

Svoje radove izlagala je na zajedničkoj izložbi „U tišini moje srce govori“ sa slikaricom Jadrankom Čikić iz Zadra i zajedničkoj izložbi slika i fotografija „Otok okom jedne slikarice i fotografa“ sa Sven Sjöström iz Stuttgarta.

Priredila je samostalne izložbe: Izložba slika u Kukljici 2010, Ruke u molitvi prigodom 500-te obljetnice Gospe snježne u galeriji Otok u Kukljici 2014 i Ruke u molitvi u Gradskoj knjižnici u Zadru 2014. Samostalnu izložbu pod nazivom „Zorodo(a)jni smiraj“ Isabel je pripremila u Gradskoj knjižnici Zadar ogranak Arbanasi 2014.

Uvrštena je s nekoliko slikarskih djela u knjigu o likovnim umjetnicima Galerija Otok 2000 do 2010. Njena slikarska djela nalaze se u privatnim zbirkama u Hrvatskoj i inozemstvu.Članica je likovne udruge Ars Uljan.

Ivica Vihar

Od ranog djetinjstva živi u Zadru. Slikarstvom se počeo baviti za vrijeme plovidbe na brodovima, te je u isto vrijeme izrađivao i modele starih drvenih brodova. Djeluje u likovnoj udruzi "Anastazija" u Zadru i član je Hrvatske udruge kreativnih amatera iz Zagreba. Najčešće slika crno-bijelom tehnikom i tempera boje, a u posljednje vrijeme i vinorel tehnikom.

Ivica motive pronalazi u starim kukljiškim dvorima, portima, običajima, gajetama, ribarima, kao i u prirodnim ljepotama od kojih su neizostavni motivi masline i suhozidi, što čini vrijedan likovni zapis Kukljice, odnosno Kukljice u vrijeme najranijeg slikarovog djetinjstva. Zanimljiv je minimaslistički stil kojim se autom služi, pa neki radovi zaslužuju posebnu pozornost kao što su; "Prebiranje mriže" i "Odmor u vali", kao i "Nasukana jedrilica" naslikana u vinorel tehnici.

Izlagao je na skupnim izložbama "Sveti otok", te samostalnim izložba; "Kukljica mog djetinjstva" u Kukljici 2012., i 2015.g. te "Otočni motivi" u Zadru 2016.g.

U programu otvorenja izložbe sudjelovala je Milena Dundov, glumica i redateljica i Tomislav Meštrić kukljiški čakavski pjesnik.

U glazbenom programu svoje autorske skladbe izvodila je Tea Vidaić, zadarska kantautorica.

Izložbu je službeno otvorio Stipe Zrilić, slikar i bivši župan Zadarske županije.

Moderator i voditelj izložbe bila je Vesna Benić