Članci arhiva

U samo nekoliko sati obilna kiša poplavila je cijeli otok Ugljan i ostale dijelove Zadarske županije.

Od 8 do 10 ujutro palo je više od 190 litara po metru četvornom, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara. Iz Županijskog centra 112 kratko su izvijestili da su zatrpani pozivima građana te da imaju velik broj intervencija zbog obilne kiše.

Kiša i bujica poplavile su dvoranu i prizemlje OŠ Valentina Klarina, plivaju na deseci kuća, voda je ušla i u školu u Sutomišćici, poplavljeni su ugostiteljski objekti, trgovine, tajektno pristanište, urušena je cesta do Ugljana, potopljene su brodice, benzinska crpka u Preku, Konzum pod vodom također...

Brojni problemi u većem dijelu Zadarske županije

Grad Zadar i veći dio Zadarske županije jutros je pogodilo veliko nevrijeme praćeno obilnim oborinama. Župan Božidar Longin i Županijski stožer civilne zaštite pozivaju sve koji to mogu da ostanu u svojim domovima, a vozače na izbjegavanje vožnje automobilima. Ukoliko su već na cestama, pozivamo ih na smirenost i maksimalan oprez u prometu. Nadležne službe su na terenu i rade sve što mogu da spriječe još veću štetu. Županijski stozer civilne zaštite stavljen je u stanje pune pripravnosti.

Potopljen odjel intenzivne njege i operacijske sale zadarske opće bolnice

Jutrošnje nevrijeme stvorilo je velike probleme u zadarskoj bolnici. Poplavljen je odjel intenzivne njege i operacijske sale.

- Na odjelu za kirurgiju je potopljeno pet operacijskih sala, a trenutno pokušavamo sanirati dvije operacijske sale za hitne slučajeve. Situacija je teška, hitne pacijente odmah zbrinjavamo, ali hladni pogon smo morali otkazat. Potopljena je i jedinica intenzivne njege, ali svi pacijenti su na vrijeme zbrinuti i nitko nije bio ugrožen. Pacijentima je pružena adekvatna njega – rekao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice dodajući kako će šteta biti velika te da će im trebati dosta dana kako bi je sanirali.