Članci arhiva

U ponedjeljak u 10 sati je stožer, sastanak načelnika svih stradalih općina i gradova, nakon toga ćemo zajednički odlučiti u kojem razdoblju ćemo proglasiti elementarnu nepogodu. Prognoza nije obećavajuća, najave su za utorak velikih oborina pa ćemo razgovarati o terminu - kazao je sinoć župan Longin.

Zadarski župan Božidar Longin najavljivao je proglašenje elementarne nepogode za danas. Sinoć je u Temi dana HTV-a najavio kako će se o tome raspraviti na sastanku Stožera civilne zaštite sastati danas u 10 sati:

          Nakon prošlog tjedna i par dana smirivanja u 10 sati je stožer, sastanak načelnika svih stradalih općina i gradova, nakon toga ćemo zajednički odlučiti ukojem razdoblju ćemo proglasiti. Prognoza nije obećavajuća, najave su za utorak velikih oborina pa ćemo svi skupa razgovarati i odlučiti. S obzirom na broj zahtjeva i šteta moramo donijeti optimalnu odluku i dati dovoljno vremena da se svi građani pripreme i prijave štete na vrijeme.
Do sada smo samo grubo radili infrastrukturu, što se tiče privatnih zahtjeva i privatnih gospodarskih subjekata sigunro će biti preko 35 tisuća zahtjeva. Samo prva faza čišćenja državnih cesta stoji 4 milijuna kuna, ali sigurno 5 puta veće štete su na županijskim i nerazvrstanim cestama
- izjavio je sinoć župan Longin za HRT.