Članci arhiva

Kualjske posestrine i pobratimi nastupili su na snimanju televizijske emisije "Lijepom našom" u dvorani OŠ Valentin Klarin u Preku u utorak, 17. listopada. Emisija će biti emitirana početkom studenoga na Prvom programu HTV-a. 

Više od 800 gledatelja uživalo je u gotovo trosatnom programu najdugovječnije emisije Zabavnog programa Hrvatske televizije "Lijepom našom", koja se u utorak navečer snimala u Preku.

Na velikoj pozornici sportske dvorane OŠ Valentina Klarina nasupilo je više od 150 izvođača s otoka Ugljana, Pašmana i šireg zadarskog područja, sve redom, kako je kazao urednik i voditelj Branko Uvodić, čuvari otočne kulturne baštine i tradicije.

U programu koji će se u dvije emisije emitirati 4. i 11. studenoga, nastupili su KUD Preko i Udruga žena Luzor, Udruga Điran iz Ugljana, Udruga sv. Mihovila iz Poljane, KUD sv. Ante iz Lukorana, Kualjske posestrine i pobratini, Udruga žena sv. Fume iz Sutomišćice, KUD Bokolje iz Dobropoljane, Dječja klapa Balinijera, Ženska klapa Zikva iz Pašmana, Klapa Školji, Klapa Bibinje i Ivica Sikirić Ićo, tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka, klape Niko i Munita, Oliver Telac, Basket klapa otoka Ugljana, Banana bend, David Ricov, Marina Tomašević i Zoran Jelenković, Đani Sipaničev i Đani Maršan...