Članci arhiva

Prvi dio emisije "Lijepom našom" snimane nedavno u Preku u sportskoj dvorani, bit će emitiran na prvom programu HTV-a u subotu 4. studenog u 17: 40 sati.

Serija Lijepom našom prvi put gostuje na zadarskim otocima. U dvije emisije snimljene u Preku na otoku Ugljanu nastupilo je više od 150 izvođača, a emisije nas upoznaju i s bogatom ponudom otoka Ugljana, Pašmana i šireg zadarskog područja, od pjesme, plesa i gastronomije, do običaja i tradicionalnog načina života.

U sportskoj dvorani OŠ Valentina Klarina, pred više od 800 gledatelja nastupili su brojni izvođači, od kulturno-umjetničkih društava, klapa i sastava do poznatih solista.

U emisiji na TV rasporedu u subotu 4. studenog nastupaju: KUD Preko i Udruga žena Luzor, Kualjske posestrine i pobratimi - Kali, KUD Sv. Ante - Lukoran, KUD Bokolje - Dobropoljana, zatim klape: Balinjera - Ugljan, Bibinje, Munita - Zadar, Basket klapa otoka Ugljana i klapa Niko - Zadar, kao i Fijaker, Oliver Telac, Zoran Jelenković, Marina Tomašević, Đani Stipaničev, David Ricov i Đani Maršan.

Brodica mi morem plovi, Dva Bracanina, Moj zavičaj, Oči boje lavande, Vratite mi moja lita, Šesnaest lavandjera, Zapivajmo noćas u konobi - neke su od skladbi koje ćemo čuti u subotnjoj emisiji.

Rubrika Tradicija posvećena je berbi maslina, a Uslast nas vodi u jednu konobu.

Urednik i voditelj: Branko Uvodić
Producent: Zdravko Sandrin
Redatelj: Vladimir Koščević

HRT - HTV1 04.11.2017. 17:40