Članci arhiva

U pedagoškoj godini 2017./18. u dječji vrtić „Srdelica“ upisano je 51 dijete. Djeca pohađaju vrtić u tri odgojne skupine: jaslička (15-ero djece), mlađa (21 dijete) i starija skupina (15-ero djece).

Unatoč iseljavanju mladih porodica mi i dalje imamo popunjen vrtić, što je dobro za razvoj našeg mjesta. Jesenske aktivnosti u vrtiću odvijaju se prema planu i programu. U periodu adaptacije djeca su se uspješno uklopila u dnevni rad.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Obilježavamo jesen raznim aktivnostima: Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavali smo cijeli tjedan: šetnjama, promatranjem plodova u prirodi, pripremali smo voćne salate, pekli kruščiće i razne kolačiće. Blagoslov krušnih proizvoda obavio je velečasni Mario Akrap.

Zajednički posjet knjižnici u Kalima

Tradicionalno u mjesecu hrvatske knjige posjećujemo našu Narodnu knjižnicu u Kalima. Tako smo i ove godine bili gosti u knjižnici kod knjižničarke, tete Duške koja je djeci čitala bajku „Medo i klavir“. Djeca u knjižnici rado borave, čitaju i crtaju tako da im to nije nepoznat prostor. Razgledavali smo i čitali slikovnice, bajke, basne i enciklopedije, a ove godine djeca su od Narodne knjižnice dobila poseban poklon – godišnju besplatnu iskaznicu za svako dijete na svoje ime.

Također se zahvaljujemo Narodnoj knjižnici na poklonjenim slikovnicama za našu knjižnicu u vrtiću.

Suradnja vrtića i Narodne knjižnice je jako dobra. Ovom suradnjom razvijamo kod djece interes i ljubav za čitanjem i slušanjem priča što je jako važno za pripremu djece za školu. Pozivamo roditelje da zajedno s djecom iskoriste ovu iskaznicu i razvijaju interes za čitanje, crtanje i kreativnost.