Članci arhiva

Na svetkovinu Krista Kralja u nedjelju 26. studenog zadarski nadbiskup Želimir Puljić u katedrali sv. Stošije u Zadru predvodio je svečano misno slavlje za vrijeme kojeg je za đakone zaredio kandidate Zadarske nadbiskupije: Tomislava Končurata (župa sv. Lovre, Kali), Ivana Jordana (sv. Martin, Ljubač) i Luku Šustića (katedrala sv. Stošije) te brata Leopolda Ninoslava Jagešića (župa sv. Josipa, Zenica), člana benediktinske zajednice iz samostana sv. Kuzme i Damjana na Ćokovcu.

„Zadarska Crkva zahvaljuje Bogu za četvoricu akolita koji su odlučili potpuno se posvetiti Božjoj službi u njegovoj Crkvi. Svako ređenje je otajstveni događaj kojeg možemo pratiti i razumjeti očima vjere. To što se događa nadmašuje naš um, oči, srce i naše ljudske sposobnosti. To je više od ljudskoga što čujemo, osjećamo i vidimo. Ređenje nas uvodi u misterij Božjeg plana s ljudima i podsjeća na Isusove riječi: ‘Ne izabraste vi mene, nego sam ja vas izabrao i odredio da idete i rod donosite’“ rekao je nadbiskup Puljić, naglasivši da se to osobito osjeća u posvetnoj molitvi ređenja kad se Crkva obraća Bogu, ‘darivatelju časti, djelitelju redova i rasporeditelju službi’, da milostivo pogleda na svoje sluge koji će se posvetiti za službu đakona i neka ih ‘darom svoje milosti ojača za vjerno vršenje službe’. Ređenje je važan otajstveni i liturgijski događaj, a zaređenici su dar Crkvi, ređenicima, narodu, društvu i svijetu, poručio je mons. Puljić.

U misi su sudjelovali i roditelji, rodbina i prijatelji ređenika, njihovi sjemenišni poglavari, bogoslovi i sjemeništarci. Nadbiskup je sve potaknuo na molitvu za svećenička i redovnička zvanja. U ime đakona zahvalu svima uputio je Tomislav Končurat.

...VIŠE NA INTERNETSKIM STRANICAMA ZADARSKE NADBISKUPIJE