Članci arhiva

Advent u Kalimi 2017.: U petak 15. prosinca od 16 sati popodne na Domu nastupili su kaljski osnovnoškolci, klapa Kali, folklorna skupina Kualjske posestrine i pobratini, a sve uz prigodnu božićnu gastro ponudu sa štandova i prodajnu izložbu božićnih ukrasa, slika i rukotvorina.

Program u subotu 16. prosinca također je počeo u 16 sati na trgu Marnjiva s prigodnom ponudom božićnih slastica i specijaliteta. U 20 sati u kino dvorani Doma kulture u organizaciji udruge "Kančuolica" održan je humanitarni koncert na kojem su nastupile klape: Kolapjani iz Siska, Munita, Basket i klapa Kali. Sav prihod od koncerta namijenjen je za liječenje osmogodišnje djevojčice Ene Škoda i nastavak je humanitarne akcije započete prije nekoliko godina pod nazivom „Pomozimo Eni Škoda da prohoda.“

I ovim putem udruga "Kančuolica" zeli zahvaliti svima koji su sudjelovali i pomogli u organizaciji koncerta:

Drage KuaLjke i Kualjani,i svi oni koji se tako osjećaju,
Mi, članice udruge Kančuolice imamo želju zahvaliti svima onima koji su sudjelovali i potpomogli još jedan humanitarni koncert za malu Enu Škodu. Obzirom da je popis prilično dugačak,bojimo se da bi mogle nekoga izostaviti pa bi i za to bile krive..
Zahvaljujemo svim malim i velikim poduzetnicima koji su se odazvali na dopise općine Kali i naše zamolbe i time pridonijeli i podržali humanitarnu akciju. Našim mesarima, koji na svaki upit udruge Kančuolice, u bilo koju svrhu nesebično doniraju svoje proizvode.
Zahvaljujemo klapi Kolapjani, klapi Muniti, klapi Basket i klapi Kali, koji su se odazvali i počastili nas svojim izvedbama .
Zahvaljujemo svima onima koji su na dan koncerta odlučili žrtvovati svoje najomiljenije serije i izašli iz svog toplog doma i srcem došli podržati koncert te nam time još jednom ukazali da vjeruju udruzi Kančuolica (da djeluje i radi za dobrobit drugoga,bez uplitanja vlastite koristi). 
Ima i onih, koji smatraju da smo trebale ovako,a ne onako,desno,a ne lijevo… pa te rado pozivamo da nam ubuduće na to ukazuju svojim djelima, a ne jezicima. I nama je osobno žao što nam se u planirano uplelo puno neplaniranog,ali i iz lošeg se može puno toga naučiti (ako smo za to spremni i otvoreni).
No, da ova naša zahvala ne bi prerasla u nešto drugo mi Vam u ovo blagdansko vrijeme želimo sljedeće:
UDRUGA KANČUOLICA VAM ŽELI PUNO SREĆE I MIRA, A OD SRCA VAMA I VAŠIM NAJMILIJIMA ŽELIMO PUNO ZDRAVLJA.KAŽU DA ZDRAV ČOVJEK IMA MILIJUN ŽELJA,A BOLESTAN SAMO JEDNU… A ENA DA TRČI I HODA.

 

UDRUGA KANČUOLICA