Članci arhiva

PRORAČUN ZA 2018.g. U IZNOSU OD 7.335.015,00 KN NE SADRŽI IZGRADNJU NITI JEDNOG KAPITALNOG PROJEKTA U OPĆINI KALI

Poštovani mještani, kao izabranim vijećnicima, dužnost nam je upoznati vas i upozoriti na Proračun koji je donesen i objavljen na službenim stranicama Općine Kali koje svi financiramo stalno imajući na umu boljitak svih mještana koji žive u Kali.

U Općini Kali se u 2018.godini neće izgraditi niti jedan kapitalni ili ti ga važni objekat koji bi se sufinancirao iz EU fondova, pomoći od države ili iz Proračuna za 2018.g. Donesen je Proračun Općine Kali za 2018.g.koji je po našem mišljenju nerazvojni, neambiciozan i stagnira razvoj mjesta Kali.

Naime kao što se može vidjeti iz donesenog Proračuna Općine Kali za 2018. g. nema planiranih sredstava za izgradnju niti jednog kapitalnog projekta poput uređenja dionice obalne prometnice Tratica-Artina, šetnice, plaže, rekonstrukcije Društvenog doma, rekonstrukcije starog dijela dječjeg vrtića „Srdelica“, asfaltiranja ulica po mjestu, proširenje mjesnog groblja „Dočić“ itd.

Zaustavljeni projekti

Iz nepoznatih razloga, odustalo se, od pripremanja projektne dokumentacije za dogradnju Osnovne škole, izgradnju sportskog centra Dražine i uređenja Trga Bratski dvor.

Proračun za 2018.g. kao osnovni dokumenat financiranja sadrži održavanje hladnog pogona u Općini kao što su materijalni troškovi, plaće za zaposlene, minimalno finnanciranje Programa, osnovno održavanje javnih površina preko Hripe, sufinanciranje dječjeg vrtiča i knjižnice te vraćanje kredita od milion kuna za koji su se nepotrebno zadužili, ove 2017. godine.

Na prijedlog proračuna vijećnici koalicije SDP-HNS su jedini dostavili pet zahtjeva–amandmana od kojih su četri odbili, a jedan prihvatili i to sanaciju oborinskih voda ispred Parka branitelja i ulaza u crkvu Sv. Lovre u iznosu od cca 40.000,00kn.

Ovakav Proračun nismo podržali, a morali smo reagirati zbog svih vas jer smatramo da Kali kao važno mjesto za Zadarsku županiju i Republiku Hrvatsku i mještani koji svakodnevnim radom doprinose tomu zaslužuju bolju budućnost, što se postiže upornim radom i doslovno borbom za mjesto Kali.

Na ovaj komentar nek se nadležni ne ljute jer ovo je konstruktivna kritika, a mještanima se ispričavamo što ih opterećujemo sa ovim temama u ovo blagdansko vrijeme.

SRETNI VAM BLAGDANI!

Vijećnici SDP-a i HNS-a