Članci arhiva

'Japan Fusion in Kali' naziv je poslovno-gastronomskog događaja kojim su u Kalima najveći uzgajivač tuna u Hrvatskoj, poduzeće 'Kali tuna' i njen vlasnik Jiro Kambe obilježili 25 godina hrvatsko-japanskog prijateljstva odnosno diplomatskih odnosa dviju zemalja te početak poslovne suradnje ovog poduzeća s najvećim svjetskim lancem sushi restorana Nobu, piše portal zadarski.hr.

Ovom je eventu održanom 6. ožujka u kaljskom restoranu 'Pescatore' Nikole Rajčića nazočio osobno Nobu Matsuhisa, hodajuća ikona svjetske gastronomije i najpoznatiji japanski chef u svijetu uopće, koji je svoje poslovno carstvo koje se satoji od 47 restorana u gotovo svim metropolama svijeta te sedam hotela najviše kategorije, sagradio sa svojim dugogodišnjim prijateljem i poslovnim partnerom, slavnim glumcem Robertom De Nirom.

VIDEO - VIJESTI RTL TELEVIZIJE: Japanski kralj sushi i poslovni partner Roberta de Nira, došao po tunu na Ugljan!

FOTOGALERIJA EVENTA NA PORTALU ZADARSKI.HR

Nobu je na zadarski aerodrom sletio u utorak ujutro privatnim avionom, brodom obišao uzgajališta 'Kali tune', a potom i aktivno sudjelovao na gastro fešti na kojoj su jela pripremali glavni chefovi čak tri londonska Nobu restorana, zatim onih u Monte Carlu, Moskvi, Budimpešti, Dubaiu i Moskvi. S hrvatske strane jela od tune i drugih ribljih sirovina pripremalo je osam kuhara iz hotela iz Udruge Jadranski luksuzni hoteli.

Vlasnik Kali tune i branda 'Toro Cro Maguro' pod kojim se u Japanu i svijetu prodaje hrvatska tuna, Jiro Kambe, diskretno je organizirao ovaj japansko-hrvatski party pozvavši u goste svoje poslovne partnere i suradnike iz Japana, SAD-a i Zadra, ali ne i političare pa su ovoj svečanosti od njih bili nazočni samo japanski veleposlanik u Hrvatskoj Keiji Takiguchi i načelnik općine Kali Marko Kolega. Ali je zato u Kali stigao i japanski sumo borac Kaito Baruto kojeg je svojedobno pobijedio Mirko Filipović i kojem je Kali tuna glavni sponzor.

Novinarske ekipe Slobodne Dalmacije-portala zadarski.hr i RTL-a imale su eksluzivnu mogućnost izvještavanja s ovog događaja.

ŠIRI IZVJEŠTAJ O OVOM DOGAĐAJU PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE I PORTALU ZADARSKI.HR