Članci arhiva

Zadarska županija objavila je ovaj tjedan rezultate Javnog poziva za prijavu projekata udruga u županiji. Na natječaj se s kvalitetnim projektom bila prijavila i udruga DDK Kali koja iz nama nepoznatih razloga nije prošla na natječaju unatoč konstantnom trudu i radu.

Ironično, ali DDK Kali 2015. godine dobili su županijsku nagradu kao najuspješniji aktiv, godišnje organiziraju tri akcije i u prosjeku prikupe oko 200 doza dragocjene tekućine.

Zadarska županija odnosno Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade od 15. siječnja do 15. veljače 2018. primao je prijave na natječaj za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Županijskog proračuna za 2018. godinu na poziciji Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade- područje zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada.

Na navedeni natječaj aplicirala je i naša Udruga DDK Kali sa projektom / programom Aktivnosti Udruge u 2018. godini i traženim iznosom od 30.560,00 kuna, objašnjava predsjednik udruge Dario Mišlov.

- Nakon isteka vremena za natječaj takozvano Povjerenstvo koje imenuje Župan donijelo je odluku koju smo saznali iz medija, a ona glasi ovako:

Na natječaj se prijavilo 29 udruga od kojih pet udruga nije zadovoljavalo formalne uvjete, osam udruga je odbijeno, a 16 udruga je dobilo potpore u rasponu od 5.000 kuna do 30.000 kuna.

Zadarska županije ne prepoznaje trud DDK Kali i otočnih udruga?

Na našu veliku žalost i razočaranje među odbijenima su i jedine dvije prijavljene udruge sa otoka: udruga DDK Kali i (S) OL iz Oliba, bez ikakvog obrazloženja ili bodovne liste koja bi transparentno pojasnila odabir i kriterije Povjerenstva, čudi se Mišlov.

Toliko naglašavana briga za otoke i deklarativna namjera sprječavanja raseljavanja otoka nije baš došla do izražaja, a posebno razočaravajuće je i to da nam je i sam župan Longin s otoka, zaključuje Dario Mišlov.