Članci arhiva

Stomatolog Marko Končurat, bivši član kultne grupe Putokazi, vraća se glazbenim korijenima debitantskim singlom pod nazivom Bolero.

Marko, iako medicinskog zanimanja, nije mogao ignorirati jaku potrebu za stvaranjem glazbe. Glazbom se planirao baviti isključivo kao autor, ali se u pjevačke vode upustio zbog emocija koje mu je ova pjesma pobudila, kako pojašnjava:

- Sve je krenulo od same riječi Bolero i stila glazbe. Ta me pjesma vratila u djetinjstvo i nešto što sam proživio, a riječi su se same slagale. Jednostavno sam pisao i stih je došao za stihom!

Poznata voditeljica Ana Radišić u spotu je odigrala važnu žensku ulogu, a kako je njihov Bolero izgledao pogledajte na: https://youtu.be/YezdBbWL8EA

Pjesmu izdaje Croatia Records, a aranžman je radio Hrvoje Prskalo, osnivač grupe Bang Bang. Marko nam je ispričao i kako izgleda njegov proces stvaranja:

- Najviše je toga nastalo kad sam bio ovo ljeto u Kalima, inspirira me taj mir i more. Kada krene kreativan proces, stvaram tekst i glazbu pjesme istovremeno. Ne mogu odvojiti taj proces jer su jako povezani u jednu emotivnu cjelinu.

Pišem u jedan od mnogo rokovnika i na gitari isprobavam opcije. Slušam kako se što uklapa, snimam to i preslušavam. Važno mi je da smisao pjesme bude uvijek zaokružen, da priča priču koju će publika moći osjetiti.

Za kraj ističe kako nikad nije kasno za slijediti svoj put pa je zato osmislio i hashtag #slijedisvojput kojim na svom Instagramu (https://www.instagram.com/markokoncurat/) potiče druge u bavljenju onim što ih usrećuje.