Članci arhiva
U subotu 24. ožujka svim većim gradovima lijepe naše tradicionalno će se obilježiti akcija "Dan narcisa" posvećena borbi potiv raka dojke. Ovogodišnji moto akcije je Zdravlje - svjetlo života!
 
Akcija će se održati i u Zadru a kao što je već poznato godinama se održava i na našim otocima Ugljanu i Pašmanu.
 
Domaćin desete po redu akcije za otok Ugljan i Pašmana ove godine je Općina Kali koja će uz pomoć udruge "Kančuolica" pripremiti i bogat kulturni program u kojem će sudjelovati KUD „Posestrine i pobratimi“, mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, Udruga „Zadarske mažoretkinje, djeca područne škole Kali te glumica i redateljica Milena Dundov.
 
Akciji se spremno odazvao i Marko Kolega, načelnik Općine Kali, Ina Kolega direktorica TZ Kali i dr. Silvestra Kolega koja je pripremila prigodan govor na temu o prevenciji raka dojke. 
 
Vesna Benić, idejni pokretač ove akcije na otoku u suradnji sa udrugom Europa Donna Zadar iznova je okupila otočke udruge i KUD-ove i to udrugu žena “Kukljica” iz Kukljice, udrugu “Kančuolica” iz Kali, udrugu žena “Luzor” iz Preka, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udrugu žena “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udrugu “Arija” i  “Điran” iz Ugljana, udrugu “Levanda” i KUD “Sv.Luka” iz Ždrelca koji su svih ovih godina pokazali veliko srce i spremnost da pomognu svojim donacijama Općoj bolnici Zadar u opremanju novog Onkološkog odjela i za nabavku potrebne aparature za bržu dijagnostiku i liječenje raka dojke pa su tijekom ovih devet godina do sada prikupili ukupno 96.765 kuna. 
 
Ovim putem pozivamo žitelje otoka Ugljana i Pašmana da se odazovu akciji na kojoj će se uz darivanje cvijeta narcisa - simbolom izdržljivosti, svjetla i proljeća prikupljati i dragovoljni prilozi namjenjeni za aparat za zračenje onkoloških bolesnika u našoj bolnici.