Članci arhiva

Lučka uprava Zadar javila se na natječaj Ministarstva poljoprivrede za dogradnju ribarske luke Lamjana, izjavio je za portal zadarski.hr direktor Lučke uprave Zadar Robert Škifić.

Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere »Ribarske luke, iskrcajna mjesta, burze riba i zakloništa« bio je otvoren do 1. travnja 2018. godine.

Ukupna alokacija natječaja iznosila je 41,5 milijuna eura, a najviši iznos potpore na temelju ovoga natječaja po jednoj ribarskoj luci iznosi 5 milijuna eura.

- Već je poznato da smo se javili na natječaj Ministarstva poljoprivrede jer u slučaju ribarske luke u Lamjani i prve faze ribarske luke u Gaženici imamo glavne projekte i troškovnike. Za Lamjanu nam je odobreno pet milijuna eura, a za prvu fazu ribarske luke u Gaženici još tri milijuna eura. Izmjenama ovog Urbanističkog plana uređenja omogućava se druga faza ribarske luke u Gaženici koju također planiramo kandidirati za sredstva Ministarstva poljoprivrede, izjavio je za zadarski.hr direktor Lučke uprave Zadar Robert Škifić.