Članci arhiva

Osvojenom brončanom medaljom na nacionalnom prvenstvu u Župi dubrovačkoj, naše mažoretkinje plasirale su se Europsko prvenstvo koje će se održati ove godine u Srbiji.

Udruga Zadarske mažoretkinje i mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana natjecale su se na 22. Državnom prvenstvu mažoretkinja RH koje se od 5. do 6. svibnja održalo u Župi dubrovačkoj pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH.

Sudjelovalo je 34 formacije i 35 neformacija iz cijele Hrvatske.

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana osvojile su u formaciji brončani pehar te se plasirale na Europsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji u rujnu ove godine.

U formaciji su plesale: Anđela Perin iz Kali, Izabela Bobić iz Kraja, Marina Šljivac iz Banja, Viktorija Skoko, Iva Vrkić i predvodica grupe Bernarda Klarin iz Preka koja je napravila koreografiju skupa sa trenericom Željkom Vitlov.

Anđela Perin iz Kali u seniorskoj neformaciji osvojila je brončanu medalju te se također plasirala i osigurala za europsko Prvenstvo.

Udruga Zadarske mažoretkinje su ponosno osvojile najbolju medalju a to je zlato u neformaciji duo zlatnu medalju Iva Vrkić i Viktorija Skoko te se isto plasirale na Europsko prvenstvo.

Veronika Dijan iz Sukošana je osvojila srebrnu medalju i osigurala si odlazak na Europsko prvenstvo.

Predsjednica udruge i trenerica Željka Vitlov ovim putem se zahvaljuje se svima koji su nam pomogli i vidjeli naš trud i omogućili odlazak na Prvenstvo: -Općini Kali, Općini Pašman, Općini Kukljica, Zadarskoj županiji, Gradu Zadru bez kojih ne bi mogli otići na ovo Prvenstvo, hvala i Marku Grzunovu iz Kali na tehničkoj podršci.

Hvala i onima koji su nam pomogli, ali su htjeli ostati anonimni, dodaje Željka Vitlov.

„Jako sam zadovoljna sa rezultatima jer djevojke tijekom cijele godine treniraju i vježbaju da se pokažu na natjecanju i ponosno predstave svoj grad i otoke“, kaže trenerica Željka Vitlov i zaključuje za kraj: „Zadar je zlato pokupio, a naš otok bronce, bravo za našu Anđelu Perin iz Kali!“