Članci arhiva

MALI NOGOMET POVEZAO DVA OTOKA U PRVAKA TREĆE ŽUPANIJSKE LIGE, piše portal zadarski.hr

Iako je klub Bali na malonogometnu scenu Zadarske županije stupio tek prije dvije godine, upravo završenu prvu natjecateljsku sezonu u B-skupini Treće županijske lige završio je na prvom mjestu, što ga je izravno plasiralo u Drugu ligu.

Kad se tome doda podatak da su u toj Trećoj ligi odigrali 26 utakmica i da su samo dvije izgubili, a pritom su svojim protivnicima zabili 150 golova (prosjek 5,7 golova po susretu!), onda to nije samo rezultat vrijedan poštovanja, nego priča o uistinu rijetkom malonogometnom fenomenu. Posebno zanimljivom i zbog toga što su svi igrači Balija boduli, i to s dva otoka, Ugljana i Pašmana, odnosno kombinacija igrača iz dva mjesta: Kali i Banja. Tako je i klub dobio neobično ime.

– Banj i Kali zajedno daju – Bali – kažu naši sugovornici.

Ne povezuje Ugljan i Pašman samo most u Ždrelcu. I Bali je prava otočna simbioza, "mišanca" igrača s dva otoka i iz dva mjesta, a svi njihovi članovi su znalci malog nogometa. Zato će vam, ne bez ponosa, i u Banju i u Kalima reći da se kod njih igra najbolji mali nogomet na otoku, neka se ne naljute kolege iz Preka i njihova MNK Ugljan. Kada se sudare ta dva otočna rivala, to je prava fešta od malog baluna!

Otkad se pojavio, Bali je plijenio pažnju malonogometne javnosti zbog svoje igre. Isijavali su snagom kolektiva koja, očito, dolazi negdje "iznutra". Naime, mali balun svi igraju od malih nogu, sazrijevali su odigravši mnoge turnire po otoku Ugljanu i županiji, na koncu su odlučili osnovati klub i registrirati ga za službena natjecanja. I evo, na zadovoljstvo svih, uspješno djeluju već dvije godine.

Najboljem je 20 godina
Ključni igrač Balija, njihov virtuoz, mladi je i nadareni Josip Zelenčić. Iako mu je tek 20 godina, za Josipa nema tajni u malom nogometu. Pored toga što izvrsno igra i najbolji je igrač kluba, Josip je i najbolji strijelac lige s, pazite, 40 postignutih zgoditaka!

VIŠE NA PORTALU ZADARSKI.HR...