Članci arhiva

Prijateljskom utakmicom seniora Svetog Mihovila i Osijeka pred otprilike tisuću gledatelja u ponedjeljak 14. svibnja svečano je otvoreno novouređeno igralište u Sutomišćici. U revijalnoj utakmici slavonski je prvoligaš bio bolji od domaćina rezultatom 8-4. Goste je s pet pogodaka predvodio Gabrijel Boban, dva je dodao Pervan, a jednom je zabio Grgić. Pogotke za domaćine postigli su Josip Zelenčić, Deni Kolega, Karlo Kurtin te Roko Dešpoja (11 metara), piše otočni portal Naši školji.

Uoči početka utakmice uručeni su i prigodni pokloni. Tako su dresove Svetog Mihovila dobili predsjednik NK Osijek Ivan Meštrović, trener Zoran Zekić i vratar slavonske momčadi Krševan Santini koji je inicirao dolazak Osijeka u Sutomišćicu. Dres sa simboličnim brojem 22 dobio je načelnik Općine Preko Jure Brižić, koji je po riječima predsjednika kluba Darija Korenova, najzaslužniji što je otočni klub u kojem trenira više od 120 djece s Ugljana i Pašmana nakon 22 godine čekanja dobio normalne uvjete za rad.

- U projekt obnove igrališta u Sutomišćici uloženo je oko 1,2 milijuna kuna, a sredstva je u potpunosti osigurala Općina Preko. Uz novu drenažu terena, postavljena je umjetna trava, kao i nove ograde, zaštitne mreže i golovi. Uskoro bi trebala krenuti i obnova svlačionica, a nadamo se da ćemo dio sredstava za tu namjenu dobiti od Hrvatskog nogometnog saveza. Zahvaljujemo našim sportskim prijateljima iz Osijeka koji su nam stigli na otvorenje igrališta, kao i na sportskoj opremi koju su nam donirali. Ovo je, vjerujem, početak jedne kvalitetne suradnje naših klubova - rekao je Korenov.

Više na portalu Naši školji