Članci arhiva

Dvije ponude zaprimljene su na javnom otvaranju ponuda za radove na rekonstrukciji dječjeg vrtića "Srdelica" Kali održanom u petak 8. lipnja u Općini Kali. Procijenjena vrijednost radova iznosila je prema projektantima 855 tisuća kuna, međutim obje ponude su bile na iznos malo veći od milijun kuna. Cjenovno niža ponuda iznosi 1,044 milijuna kuna, a viša iznosi 1,182 milijuna kuna.

U prvom postupku javne nabave koji je proveden u svibnju ove godine nije bila pristigla nijedna ponuda pa je postupak poništen. Ukoliko ove ponude zadovolje sve uvjete i Općina Kali odluči prihvatiti povoljniju ponudu unatoč većoj cijeni od procijenjene vrijednosti, građevinski radovi bi trebali započeti već u srpnju. Plan je da radovi izvode čitavo ljeto kroz mjesec srpanj i kolovoz dok je vrtić zatvoren. Vrtić bi novu pedagošku godinu na jesen trebao dočekati potpuno rekonstruiran i obnovljen.

Općini Kali je prije nekoliko dana odobren iznos od 142.500,00 kuna iz natječaja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za poboljšanje uvjeta u vrtićima. Općini Kali je ranije ove godine i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobrilo iznos od 420.000,00 kuna za projekt: Rekonstrukcija dječjeg vrtića "Srdelica" Kali, od ukupne prijavljene vrijednosti 855.000,00 kuna. Zbrino ova dva Ministarstva financirat će 562.500,00 kuna, dok preostali iznos investicije Općina Kali mora osigurati iz vlastitih sredstava.

Za projekt rekonstrukcije u siječnju 2018. izdana je i građevinska dozvola po glavnom projektu zadarskog arhitekta Bogdana Marova. Projekt procijenjen na 855 tisuća kuna predviđa kompletnu rekonstrukciju "starog" dijela vrtića koji je zadnji put preuređen daleke 1971. godine: novi unutarnji raspored, drukčiji glavni ulaz, toplinska izolacija fasade, zamjena sve stolarije, prozora i vrata, nove elektroinstalacije, vodoinstalacije, grijanje i hlađenje, nova keramika i podne obloge. Ukratko, u starom dijelu vrtića mijenja se sve osim vanjskih nosivih zidova.