Članci arhiva

Iz Zadarske nadbiskupije izvijestili su kako će se u subotu 23. lipnja u katedrali sv. Stošije u Zadru održati svećeničko ređenje četvorice kandidata. Za vrijeme koncelebriranog slavlja koje predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić s početkom u 10,00 sati, po njegovim rukama svećenički red će primiti đakoni Tomislav Končurat iz župe Kali, Ivan Jordan iz župe Ljubač, Luka Šustić iz Sv. Stošije u Zadru te Leopold Jagešić iz župe Sv. Josipa u Zenici, član benediktinskog samostana na Ćokovcu.

Povodom proslave Dana državnosti, misu za domovinu u katedrali sv. Stošije u Zadru u nedjelju 24. lipnja s početkom u 11,00 sati predvodi katedralni župnik don Josip Radojica Pinčić.

Tom će se misom proslaviti i spomen na godišnjicu utemeljenja 112. brigade HV-a koja je osnovana 28. lipnja 1991. g. Ta je brigada u Domovinskom ratu branila liniju dugu 120 km, počevši od Karlobaga. U obrani domovine poginulo je 70 pripadnika 112. brigade, više stotina ih je bilo ranjeno, a dvojica su nestala. Nažalost, i u slobodnoj domovini nakon 1995. g. nastavila se žrtva njenih članova, jer je u poraću umrlo puno pripadnika 112. brigade od zloćudnih i drugih bolesti u najzrelijim godinama svoga života.

Svečanu misu zahvalnicu, Te Deum za proteklu akademsku godinu 2017./2018. za studente, profesore i djelatnike Sveučilišta u Zadru, u nedjelju 24. lipnja u katedrali sv. Stošije u Zadru u 19,00 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja u nedjelju 24. lipnja svečano se slavi u istoimenoj župi Rođenja Ivana Krstitelja na Relji u Zadru. Mise su u 7, 9 i u 10,30 sati. Svečano misno slavlje u 19,00 sati predvodi don Roland Jelić, rektor Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević" u Zadru. Nakon misnog slavlja sav puk pozvan je na okrepu na agape.