Članci arhiva

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio je za svećenike Tomislava Končurata iz župe sv. Lovre u Kalima, Ivana Jordana iz župe sv. Martina u Ljupču, Luku Šustića iz Sv. Stošije u Zadru te Leopolda Ninoslava Jagešića iz župe Sv. Josipa u Zenici, monaha benediktinskog samostana na Ćokovcu, za vrijeme svečanog koncelebriranog slavlja koje je predvodio u subotu 23. lipnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru.

FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA INTERNETSKIM STRANICAMA ZADARSKE NADBISKUPIJE

Nadbiskup Puljić je rekao da ređenje vraća prvim danima svećeničkog poslanja, ideala, zanosa i planova. „Taj obred poticaj je nama da pasemo povjereno stado. Svojim molitvama i ljubavlju pratite svoje svećenike. Crkva živi od molitve.

Svećenicima je potrebna vaša potpora. Dok pribivamo svetom ređenju, osjetimo obvezu u sebi moliti za Crkvu i za njene svećenike“ potaknuo je mons. Puljić prisutne, istaknuvši da je ređenje otajstveni događaj koji uvodi u misterij Božjeg plana s ljudima i podsjeća na Isusove riječi: ‘Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i odredih vam da idete i rod donosite’.

U zahvalnosti Bogu za milosni dar četvorice novih svećenika, u propovijedi je nadbiskup govorio o trima ljubavima koje daju pečat identitetu svećenika, njegovoj posvetiteljskoj, učiteljskoj i pastirskoj službi. Prva ljubav je euharistija s kojom je svećenik misnički vezan i pozvan je biti drugi Krist. Za posjedovati Isusove osjećaje i ljubiti njegovom ljubavlju treba biti čovjek duboke euharistijske pobožnosti i duhovnosti.

VIŠE NA INTERNETSKIM STRANICAMA ZADARSKE NADBISKUPIJE...