Članci arhiva

U petak 6. srpnja u Kalima će gostovati riječko kazalište Ri Teatar s komedijom ˝Izvorno hrvacko˝. Predstava će se odigrati na Domu s početkom u 21.00 sat. Ulaz je slobodan.

Teme kojom se predstava bavi su: korupcija, nepotizam, političke veze, obiteljske razmirice, mentalitet male sredine, lažni patriotizam, rasprodaja prirodnih resursa i ljepota Lijepe naše.

Priča prati 5 glavnih likova na jednom malom otoku „negdje na Jadranu“. To su mještani Ive (zadužen za sve na otoku, od komunalnog redarstva do čuvanja svjetionika), Luka i Kate (brat i sestra koji dijele jedan veliki maslinik na brdu, kuću i štošta još), Katina kćer Ana (mlada djevojka, slučajno zatrudnjela) i pridošlica Borna (mladi odvjetnik, sin bogatog i vrlo poznatog odvjetnika iz Zagreba). Borna dobiva naizgled jednostavan zadatak od svog oca – kupiti maslinik na brdu, jer će se tu kroz koju godinu graditi NATO radar, a cijena tog istog brda će vrtoglavo narasti. No, kada se u tu priču umiješaju trudna Ana, ludi Luka, hiperaktivni Ive, neurotična Kate i alergije, komarci, maslinovo ulje i krađa amfora iz mora – misija „NATO radar“ postaje nemoguća misija.

Malu, profesionalnu glumačku ekipu čine već iskusni glumci Bojan Lakoš, Tomislav Vičević, Jasna Jeličić, Tanja Pavlović i Frano Barunčić. Režiju potpisuje Bojan Lakoš, scenografiju i tehničko vodstvo Igor Kondić.

Ri Teatar po prvi put gostuje u Kalima. Nadamo se da će nas uspijeti nasmijati do suza…