Članci arhiva

U subotu 21. srpnja počeo je 20. po redu Streetball Kali turnir koji će trajati do srijede 25. srpnja. Ove godine Kualjska mladost naslikala je na Domu impresivan mural Luke Modrića kojeg pozivaju u Kali! Na turnir se prijavilo 17 ekipa koje su podijeljene u 4 skupine.

SKUPINA A:
Klošari, Ridikuli, Gušteri, Luzeri, Riva

SKUPINA B:
Dobropoljana, Kukljica, Lipotica, Mrljane

SKUPINA C:
Škorpije, Pantere, Promili, Poljana

SKUPINA D:
Selo mi hej, Galebi, Santa Fe, Maccabi

Najbolje ekipe bit će nagrađene novčano, medaljama i peharima. Pobjedniku 20-og streetballa Kali pripast će 4000 kuna pehar i medalje, dok će drugoplasiranom 2500 kuna pehar i medalje te trećeplasiranom 1500 kuna pehar i medalje i četvrtoplasiranom utješnih 500kn. Naravno da će i najbolji pojedinci biti nagrađeni u vidu najboljeg igrača i strijelca te fair play ekipa.

Za otvaranje turnira kualjska mladost organizirala je svirku na kojoj su nastupili Jakov live i trio. Od subote do ponedjeljka je razigravanje po skupinama, u utorak slijede četvrtfinalne utakmice, a u srijedu završnica sa polufinalnim utakmicama, revijalnom utakmicom, lutrijom i naravno velikim finalom. Kako u Kalima uvijek ne nedostaje dobre zabave i kualjske kuhinje isto tako neće nedostajati. U srijedu je na meniju veliki kualjski brudet od 40 kilograma gruževine koji će se dijeliti besplatno za sve posjetitelje. Po završetku finalne utakmice slijedi nastup Lidije Bačić koja će zasigurno zapaliti kualjski Dom do ranih jutarnjih sati.

Tradicija kualjskog streetballa je dugogodišnja jer se prvi puta održao 1999.godine. Prvi turniri bili su organizirani siromašno i nije se igralo pod svjetlima reflektora. S godinama organizacija se podizala na višu razinu s raznim dodatnim sadržajima, a s današnjom organizacijom spada u najbolji turnir u Zadarskoj županiji. Kako je svake godine tradicija ponovno oslikavanje terena dan dva prije turnira bilo je tu raznih slika koje se slobodno mogu nazvati umjetničke, a većinom bi tema bila neki događaj koji je obilježio godinu u Kalima. Ovu godinu, kako nas je svih Hrvatska reprezentacija očarala svojim igrama i nastupom na Svjetskom prvenstvu, odlučili smo teren oslikati bojama Hrvatske i velikom slikom kapetana Luke Modrića kojem ovim putem kualjska mladost poručuje: Kapetane dođi u Kali i uveličaj nam ovaj jubilarni 20. turnir!