Članci arhiva

Ove nedjelje 5. kolovoza 2018. u 21 sat u Kalima na Mulu (srednja riva) biti će izvedena predstava "Za umrijet od smijeha", koprodukcija Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art. U predstavi nastupaju ravnatelji tih kazališta, glumci Gordana Gadžić i Marko Torjanac. Režija: Mario Kovač

Dramski tekst "Laughing Wild" ("Za umrijet od smijeha") nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand-up nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.

U hrvatskom uprizorenju, koje je adaptirao Marko Torjanac, radnja drame postaje satirička fantazija, a sadržaj zamijenjen prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovara o Hrvatskoj danas.

Glavni junaci ove predstave uz mnogo humora postavljaju krajnje ozbiljna pitanja o našoj budućnosti. Pitaju se moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni, smijemo li biti autentični, jesu li snovi sigurno utočište i jesu li to uopće naši snovi.

Dođite i pogledajte predstavu koja će vas dobro nasmijati, ali i natjerati na razmišljanje!

Organizacija: Turistička zajednica Općine Kali