Članci arhiva
Udruga Zadarske mažoretkinje i sekcija mažoretkinja Otoka Ugljana koje vodi trenerica i predsjednica Željka Vitlov od 6 do 9.rujna.2018 nastupale su na Europskom prvenstvu koje se održalu u Sokobanji u Srbiji. Zadarske mažoretkinje po bodovanju u formacijskom obliku osvojile su 6. mjesto dok su u neformaciji juniorki  Veronika Dijan iz Sukošana te duo Iva Vrkić i Viktorija Skoko po bodovnom pragu u zlatnoj sredini.
Veliki uspijeh u selekciji Mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana u neformaciji seniorki postigla je dugogodišnja članica mažoretkinja (vec 11 godina )Anđela Perin. Ona je u solo plesu u neformaciji osvojila 2 mjesto u Europi te osvojila srebrnu medalju. 
Trenerica Željka Vitlov kaže kako su jako sretni i zadovoljni sa nastupima i postignutim rezultatima, prvenstveno jer je konkurecija bila vrlo jaka. Na prvenstvu se natjecalo oko 15 zemalja i 1000 mažoretkinja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Rumunjske, Srbije, Crne gore, Austrije, Francuske, Poljske, Rusije.. Takoder je pohvalila vrlo pozitivnu atmosferu na natjecanju, gdje su svi bili složni i međusobno se družili i bili kao jedno te su bili jako ljubazno primljeni od domaćina.
Naglasila je da na ovo Europsko prvenstvo nebi mogli otići bez velike podrške Općine Kali, Udruge Kualjska mladost, Općine Preko, općine Pašman, Grada Zadra, Županije, TZ Sukošan, TZ Zadar, obrt Eva. Veliko hvala i Izabeli Bobić(otoka Pašman) i Bernardi Klarin (otok Ugljan) te ostalima na svemu, što su nam bili podrška i vjerovali u nas te ujedno vidjeli i prepoznali naš rad i veliku motivaciju i volju u Udruzi.
Mažoretkinje tu ne staju, planovi za dalje su početi sa upisima za mažoretkinje koji će početi od početka 10.mjeseca za sve djevojčice i djevojke od 6.-18 godina. Biti će plakati i razne obavjesti a možete se javiti na kontakt broj: 091 593 96 77 za sve ostale informacije. Željka Vitlov trenerica i Predsjednica Udruge.