Članci arhiva

U subotu 22. rujna održao se 4. po redu Orada kup Kali. Bilo je prijavljeno 35 ekipa (ekipa broji 2 člana), no na samom natjecanju sudjelovala je 31 ekipa. Prvo mjesto je osvojila domaća ekipa "2 Mladena" (Mladen Stankić i Mladen Vidov-Kićo) s ulovom od 1450 g. Natjecatelji su došli iz cijele Hrvatske tako da su Kali posjetile ekipe iz Dubrovnika, Korčule, Trogira, Splita, Solina, Šibenika, Zagreba, Slavonskog Broda, Vrbovca, Samobora, Kutine, Tisna i naravno Zadra. Pohvalno je da sve više sudjeluje i domaćih ekipa kojih je ovu godinu bilo 6, a bila je i jedna ekipa iz Italije koji su posegnuli čak iz Rima. Ekipe su dokazivale svoje ribolovno umijeće na dvije staze. Desetak ekipa lovilo je u Maloj Lamjani, a ostale u Veloj Lamjani. Natjecanje je trajalo od 8.00 do 19.00 sati, a dvanaest ekipa je imalo sreću i ulovile su primjerke orada.

Nagrade su se dodijelile za prvih pet najboljih ekipa, za najveći primjerak orade koja je težila 825 g, ulovio ju je Ivan Klapirić iz ekipe ˝Ovrata˝ iz Dubrovnika, i za ekipu koja je došla iz najudaljenije destinacije, ove godine iz Rima (Fabio i Emanuel).

1. mjesto je osvojila domaća ekipa "2 Mladena" (Mladen Stankić i Mladen Vidov-Kićo) s ulovom od 1450 g

2. mjesto je osvojila ekipa ˝Blitva˝ iz Korčule koji se ulovili 4 orade ukupne težine 1350 g

3. mjesto je osvojila ekipa ˝Ruda˝ iz Solina koji su ulovili 3 orade ukupne težine 1250 g

4. mjesto ekipa ˝Ovrata˝ iz Dubrovnika.

5. mjesto ekipa ˝Mrak˝iz Trogira.

Natjecatelji su bili zadovoljni organizacijom za koje je bila organizirana i večera s druženjem u café baru Mala luka i šatoru.