Članci arhiva

Narodna knjižnica Kali prošli je tjedan dobila novi Android TV i PlayStation 4 konzolu kao donaciju od kaljske Nezavisne liste mladih. Sa PlayStationom 4 i Philipsovim 4K televizorom dijagonale 126 cm najzadovoljniji su naravno najmlađi korisnici koji su prvi isprobali novu opremu knjižnice.

Vijećnici liste mladih Općine Kali: Lovre Vidov, Mateja Perin i Marina Kolega neutrošena sredstva od političke promidžbe i redovne političke aktivnosti odlučili su donirati upravo za nabavu moderne tehnologije za kaljsku knjižnicu. Njihova donacija za nabavu digitalne opreme iznosila je 8 tisuća i 800 kuna, a uključuje: Android TV, Playstation, dva joysticka i dvoje audio slušalice.

Želja im je da i kaljska knjižnica bude opremljena poput današnjih suvremenih knjižnica koje privlače mlade posjetitelje i mjesto su ugodnog boravka u okruženju knjiga. Sve više dječje lektire dolazi sa DVD video sadržajem, kaže Marina Kolega. I knjižnice u gradovima imaju slične sadržaje, pa zašto ne bi i naša na otoku imala što više mogućnosti, smatraju u Listi mladih. Nemaju ni sva djeca kući Playstation, a zabavni sadržaji posebno će dobro doći u nadolazećim hladnim, zimskim mjesecima zaključuju Lovre i Marina.