Članci arhiva

Jučer navečer nakon poziva dežurne liječnice iz Kali oko 18.20 po orkanskom jugu posada Lučke kapetanije Zadar prevezla je osamnaestogodišnju pacijenticu do Zadra. Brod Lučke kapetanije je iz Gaženice prema Kalima isplovio u 18.45, a pristali su nakon manje od 15 minuta u 18.58.

Ukrcali pacijenticu u pratnji liječnice i u Zadru su bili u 19.18. Ozlijeđena A.B. prevezena je dalje u bolnicu.

Priopćenje MMPI

Službenici Lučke kapetanije Zadar jučer u vremenu jačanja izrazito nepovoljnih vremenskih prilika na moru, uspješno i u vrlo kratkom roku obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar.

MEDICO akcija poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji službenici su jučer, 29. listopada u 18.20h, zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Kali, otok Ugljan, o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta teško ozlijeđene pacijentice, A.B. (rođena 2000. godine).

Obavijest o zahtjevu za MEDICO transport iz MRCC Rijeka proslijeđena je u Lučku kapetaniju Zadar, čiji službenici su, unatoč izrazito nepovoljnim vremenskim prilikama na moru, u 18.45h isplovili sa veza u Luci Gaženica prema mjestu Kali, kamo su pristali u 18.58h, ukrcali pacijenticu u pratnji liječnice na spasilačku brodicu te isplovili prema Gaženici, kamo su pristali u 19.18h, kada su pacijenticu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcije uspješno okončana.