Članci arhiva

Osamdeset i četiri metra visok antenski stup na brdu Mala Glava nasuprot Tvrđave sv. Mihovila iznad Preka podignut je prije zadanog roka, piše otočni portal Naši školji.

U pratnji načelnika Općine Preko Jure Brižića, najveće gradilište na otoku Ugljanu obišao je 18. prosinca član uprave i direktor Odašiljača i veza Mate Botica sa suradnicima i predstavnicima izvođača radova Dalekovoda, Diklo gradnje i Odašiljača i veza.

– Radovi ovog velebnog zdanja, možemo to slobodno reći, napreduju sukladno planiranoj dinamici, stup je isporučen čak i prije roka. Ostaju još završni radovi, a i oni će se odvijati prema planu. Zgrada pogonskog objekta također se dovršava u zadanim rokovima iako radnicima vrijeme u protekla dva mjeseca nije išlo na ruku. Prema ovome što smo sada vidjeli, planirani rok puštanja ovog strateškog objekta Odašiljača i veza, koji će, vjerujem, značiti puno i za lokalnu zajednicu, u rad 15. svibnja sljedeće godine nije ugrožen, izjavio je prvi čovjek Odašiljača i veza.

Novi objekt na Maloj Glavi, čija je procijenjena vrijednost dvadeset milijuna kuna, sastojat će se od antenskog stupa visine 84 metara te pogonskog objekta veličine 200 četvornih metara za smještaj uređaja i opreme, trafostanice, a uređeno je i 400 metara pristupnog puta i parcele. Radovi su pokrenuti u ožujku, a projekt u cijelosti financiraju Odašiljači i veze.